Sony DSC-RX10 III

€ 1.249,00 

1 week levertijd

Productnummer: 4548736037724

Enkele voordelen

  • 6 Dagen per week geopend
  • Fysieke winkel
  • Gratis verzonden v.a. €99
  • Groot assortiment top merken
Productinformatie "Sony DSC-RX10 III "

Optische zoomlens 24-600 mm met groot diafragma van F2.4-4
De eerste 25x optische zoomlens in een RX-serie camera beschikt over een zoombereik van extra groothoek tot ultratelefoto van 24-600 mm in een heldere F2.4-4-lens; Super-ED-glas, ED-glas en asferische lenselementen voor een uitstekende beeldresolutie, contrast en kwaliteit; en een diafragma-unit met negen lamellen voor een uitstekende bokeh-achtergrondweergave.

Exmor RS® gestapelde CMOS-beeldsensor met circa 20,1 effectieve megapixels
Een grote Exmor RS® CMOS-beeldsensor van type 1.0 met circa 20,1 effectieve megapixels bereikt betoverende resultaten dankzij een gestapelde architectuur met uitgebreide en snelle signaalverwerking, achtergrondverlichtingstechnologie voor een efficiëntere lichtverzameling en minder ruis in opnamen tot ISO 12800, plus meegeleverde DRAM-chip voor snellere uitvoer van grote volumes die voor 4K-opnamen in super slowmotion in de camera is vereist.

4K-filmopnamen
4K-films kunnen zo worden opgenomen dat iedere pixel wordt uitgelezen zonder pixelsamenvoeging, voor de ultieme beeldresolutie met minder moiré en onregelmatigheden. Een snelle front-end LSI die beeldverwerking ondersteunt, vermindert vervorming door “rollende sluiter” (diagonale scheefheid) die vaak optreedt in videobeelden van snel bewegende onderwerpen.

Superslowmotion tot ultratelefoto
U kunt eenvoudig films in superslowmotion opnemen. Draai de moduskiezer naar de modus HFR (High Frame Rate). Kies uit snelheden 960/1000 fps, 480/500 fps en 240/250 fps (NTSC/PAL18 frames per seconde voor het opnemen van uitzonderlijk heldere, vloeiende close-up actie tot 40x de gewone framesnelheid voor films, op basis van de snelheid waarmee het onderwerp beweegt. In de modus Kwaliteitsprioriteit benadert de beeldkwaliteit Full HD-kwaliteit met 240/250 fps en HD-kwaliteit met 480/500 fps.

Continu fotograferen tot circa 14 fps zonder black-out
Snel uitlezen van de circa 20,1 effectieve megapixels aan beeldgegevens van de beeldsensor maakt continu opnemen met een snelheid tot circa 14 fps mogelijk met minder zwarte vlekken. Zo kunt u geweldige momenten en uitdrukkingen vrijwel direct op hun mooist vastleggen. Automatisch volgen van en scherpstellen op onderwerpen met hoge precisie is operationeel zelfs bij continu opnemen tot 5 fps.

Snelle intelligente AF in slechts 0,09 sec.
Naast een groot zoombereik tot 600 mm beschikt de RX10 III over een snelle AF van 0,09 s. Door het onderwerp te beoordelen nog voordat de sluiterknop half is ingedrukt, voorspelt het onderwerpdetectiealgoritme accuraat het juiste scherpstelpunt, waarna de camera wordt scherpgesteld zodra de knop wordt ingedrukt.

Anti-vervormingssluiter voor snelle en stille opnamen
Het rollende-sluitereffect vervormt beelden van snel bewegende onderwerpen. De RX10 III kan dit onderdrukken bij opnamen tot een sluitertijd van 1/32000 sec. Zo kunt u scherpe, niet-vervormde sportbeelden van bijvoorbeeld tennis vastleggen. Plus de elektronische sluiter heeft een stille werking, zodat u concerten, wilde dieren en andere onderwerpen kunt opnemen zonder de omgeving te storen. (Bijschriften in het beeld - links: conventionele rollende sluiter, rechts: RX10 III)

BIONZ X™ -beeldverwerkingsprocessor
Voor een getrouwe en fijne afstemming van details en structuur werkt deze beeldprocessor met de lens en gestapelde Exmor RS®-beeldsensor voor de verwerking van circa 20,1 effectieve megapixels aan gegevens met grote snelheid en precisie. Diffractiereductie voor heldere beelden zelfs bij kleinere diafragma-instellingen en gebiedsspecifieke ruisreductie volgens beeldgebiedskenmerken zorgen eveneens voor een hoge beeldkwaliteit.

Optical SteadyShot™
Optische beeldstabilisatietechnologie exclusief ontwikkeld door Sony is vooral waardevol voor fotograferen en filmen uit de hand, in het bijzonder bij weinig licht of aan het ultratelefoto-einde van het zoombereik tot 600 mm. Dit systeem is equivalent aan een 4.5-stap20 snellere sluitertijd en voorkomt cameraonscherpte voor vloeiend, stabiel framen en opnemen. (Bijschriften in het beeld- links: SteadyShot UIT, rechts: SteadyShot AAN)

Zoom Assist
Als u een bewegend onderwerp bij het framen kwijtraakt (wat vaak gebeurt bij ultratelefoto-opnamen), houd dan de (aanpasbare) knop C ingedrukt waaraan Zoom Assist is toegewezen om de automatische uitzoomfunctie van Zoom Assist in te schakelen. Zodra u het onderwerp weer in het frame ziet, laat u de knop los, waarna de camera automatisch terugzoomt naar de oorspronkelijke brandpuntsafstand en u het onderwerp verder kunt opnemen. (Bijschriften in het beeld- links: Vind en frame onderwerp opnieuw, rechts: Opnieuw in frame)

Veelzijdige, gebruikersvriendelijke, betrouwbare werking
Handmatige lensringen voor scherpstelling, zoom en diafragma bieden comfortabele, aanpasbare controle, in het bijzonder als u door de zoeker kijkt. Multi-interfaceschoen (MI) vergemakkelijkt de aansluiting van flitsers, microfoons en andere accessoires. Stof- en vochtwerende afdichting en constructie van bedieningselementen zorgen dat de camera tegen een stootje kan.

XGA OLED Tru-Finder™
Met een hoge vergroting (0,70x), contrast en resolutie geeft deze elektronische zoeker grote diepte weer. Het equivalent van circa 2,35 miljoen dots op het display geeft rijke tinten en kleuren weer, zelfs in donkere gebieden, voor realistische beelden die de hoge kwaliteit van de eindopname evenaren. ZEISS® T*-coating reduceert weerspiegeling van de zon en andere lichtbronnen op het oppervlak aanzienlijk.

Zuivere HDMI-uitvoer
De camera ondersteunt niet alleen niet-gecomprimeerde filmopnamen op externe opnameapparatuur, u kunt dergelijke hoogwaardige films ook uitvoeren voor realtime weergave op een externe monitor. Zo hebt u de scherpstelling en andere details duidelijker voor ogen terwijl u met de camera opneemt

Hulpfunctie gammaweergave
Dankzij deze functie kunt u beelden bekijken terwijl u opnamen maakt met de S-Log-gamma-instelling, S-Log2 omzet naar ITU709 (800%) gamma voor het controleren25 van beelden of scherpstelling terwijl u een afbeelding vergroot, op het lcd-scherm of in de zoeker.

S-Gamut/S-Log2
Meer flexibiliteit voor expressievere films in postproductie. S-Log2-gammacurves hebben een breed dynamisch bereik (tot 1300%) om witte en zwarte vlekken in het kleurgradatieproces te verminderen.

XAVC S-/AVCHD-filmindelingen
Met de XAVC S16-indeling met hoge bitsnelheid, gebaseerd op de XAVC-indeling die onder professionals hoog wordt aangeschreven, kunnen serieuze filmmakers hoogwaardige 4K- en Full HD-films opnemen met minimale compressieruis en maximale bitsnelheden van respectievelijk 100 Mbps en 50 Mbps. De RX10 III biedt u ook opties om films in AVCHD-indeling gemakkelijk op te nemen, te bewerken en te delen.

Beeldprofiel
Beeldprofielmenu ondersteunt wijzigingen van parameters in professionele stijl, zoals gammacurve en detail voor basiscontrast, kleuraanpassing, gradatie van helderheid en beeldranden.

Verbeterde Zebra Assist
Vereenvoudig controle van de belichting, vooral wanneer u gebruikmaakt van de S-Log-gamma-instelling. Stel het helderheidsniveau voor een videosignaal in tussen 0-109% en stel een bereik in tussen +10% en -10% van die waarde. Een zebrapatroon geeft dan de gebieden aan met dat belichtingsniveau binnen dat bereik. Nieuwe instelling voor minimaal helderheidsniveau waarschuwt u voor overmatige lichte tinten.

Foto's vastleggen uit films
U kunt een beslissend moment uit een filmopname selecteren en als foto opslaan, in de vorm van een uiterst gedetailleerd fotobestand met 8 megapixels uit een 4K-film. Uit Full HD-beeldmateriaal kunt u een fotobestand met 2 megapixels maken.

Aanpasbare functie-instellingen
U kunt de aanpasbare knop (C) gebruiken om een van de ruim 58 mogelijke functies in te stellen en de camera zo precies af te stemmen op uw manier van opnemen. Wijs een veelgebruikte functie of een voorkeursinstelling aan deze knop toe. Daarna kunt u die functie of instelling in een oogwenk oproepen. Zo hebt u uw selectie altijd onder handbereik en kunt u de camera sneller en intuïtiever bedienen.

Tweevoudig opnemen
De hogere verwerkingssnelheid van de sensor laat de RX10 III zeer precies foto's vastleggen zonder pixelsamenvoeging bij het opnemen van een film. Het resultaat: hoogwaardige beelden met resolutie tot 17 MP

Instelling bestandsnaam
U kunt nu de eerste drie tekens van de bestandsnaam aanpassen op de camera. De bestandsnaam begint standaard met 'DSC', maar u kunt dit veranderen en drie tekens naar keuze instellen. Dit maakt het voor fotografen makkelijker om bestanden te beheren, zeker als er tijdens een opdracht met meerdere camera's wordt gewerkt.

AF met vergrendeling
Druk de sluiterknop half in om AF met vergrendeling 25 te activeren. De framegrootte wordt automatisch afgestemd op het formaat van het onderwerp, waardoor de tracering van bewegende onderwerpen verbetert en u optimaal kunt profiteren van elke fotomoment.

Oog-autofocus
Zelfs bij vastleggen van een onderwerp dat gedeeltelijk is weggedraaid van de camera met een kleine scherptediepte, wordt scherpgesteld op het gezicht dankzij zeer nauwkeurige oog-autofocus. Een groen kader verschijnt over de ogen met prioriteit wanneer scherpstelling is bereikt.

PlayMemories Camera-apps™
Deze applicatie verbreedt uw fotografische horizon en laat u meer functies toevoegen aan de camera.

One-touch remote / One-touch sharing
Met de One-touch remote gebruikt u uw smartphone of tablet als zoeker/afstandsbediening. Met one-touch sharing zet u foto's/video’s over op uw apparaat om te delen via sociale netwerken. Installeer gewoon de PlayMemories Mobile™ -app via Wi-Fi® op uw Android-apparaat met NFC-functie. Raak de camera vervolgens met het apparaat aan om ze met elkaar te verbinden. Geen NFC? Geen probleem. Met de nieuwe QR-codecompatibiliteit kunt u de apparaten ook koppelen.

Externe camerabediening
Download en installeer een applicatie voor externe camerabediening op een computer zodat u de camera-instellingen kunt wijzigen, opnamen kunt maken en de camera op andere manieren kunt bedienen vanaf de computer via een USB-verbinding tussen de camera en de computer. De met de camera opgenomen beeldgegevens worden direct opgeslagen.

Ondersteund in Capture One Express (voor Sony)
Capture One Express (voor Sony) is een van 's werelds beste RAW-converters en geeft kleuren en details nauwkeurig weer met ongelofelijke details. Profiteer van flexibel beheer voor uw digitale assets, alle essentiële aanpassingstools en snelle, responsieve prestaties in één aanpasbare, geïntegreerde oplossing.* Richt alle vragen over aankoop, gebruik en ondersteuning van Capture One-oplossingen tot Phase One.

Beeldscherm: LCD
Beeldsensorformaat: 1"
Brandpuntbereik: 8,8 - 200 mm
Breedte: 132,5 mm
Compatibele geheugenkaarten: MS Duo,MS Micro (M2),MS PRO Duo,MS PRO Duo HS,MS Pro-HG Duo,MicroSD (TransFlash),MicroSDHC,MicroSDXC,SD,SDHC,SDXC
Diepte: 127,4 mm
Gewicht: 1,05 kg
Hoogte: 94 mm
ISO-gevoeligheid: 100,200,400,800,1600,3200,6400,12800,Auto
Kleur van het product: Zwart
Maximale beeldresolutie: 5472 x 3648 Pixels
Maximale videoresolutie: 3840 x 2160 Pixels
Megapixels: 20,1 MP
Optische zoom: 25x
Type beeldsensor: CMOS